ENGLISH
EXTREME TRAVEL ADVENTURE
EXTREME TRAVEL & ALTITUDINE - CEA MAI PERFORMANTA ECHIPA

MOTTO: Nu masura viata in numarul de respiratii, ci in numarul momentelor care ti-au taiat respiratia...

linie_gri

Make your Life a Beautiful Adventure

- Turism de Aventura! -

Turism de Aventura! Extreme Travel - www.extreme-travel.ro

De ce cu noi - Echipa XT Parteneri - Teambuilding -  Contact  - Aici: Calendarul expeditiilor pe 2014 - 2015

ONLINE - Castiga timp:
Rezerva-ti aici un bilet de avion:   Fa-ti asigurarea de calatorie

Urmariti-ne pe Twitter
Vizitati-ne pe Facebook Extreme Travel Video Channel ALBUM FOTO
Newsletter

PRIMA
PAGINA

-- MUNTI CELEBRI - TREKKING & ASCENSIUNE-
7 Summits, Vulcani, Ascensiune, Schi Extrem
KILIMANJARO, MONT BLANC, ACONCAGUA, ELBRUS, ARARAT...

EXPEDITII - AVENTURA - RELAXARE
Safari, Plaja, Cultura, Traditii,
PERU, SERENGETI, PATAGONIA, CHINA, NEPAL, INDIA...

DESCOPERA ROMANIA
Muntii Apuseni, Fagaras, Retezat
MOLDOVEANU, CHEILE NEREI, DELTA, BUCEGI, PIATRA CRAIULUI 

mont_blanc_ss
Mont Blanc
Franta
4810m
6 zile - 1200 Eur

mount_kenya_ss
Mount Kenya
Kenya
5199m
14 zile - 4995 USD

everest_bc_ss
Everest Base Camp
Nepal
5340m
21 zile - 2990 Eur

ararat_ss
Ararat - 5137m
Turcia
Optiune: schi de tura
6 zile - 1100 Eur

annapurna_ss
Annapurna Circuit
Nepal
5500m
21 zile - 2990 Eur

kazbek_ss
Kazbek Mount
Georgia - Caucaz
5047m
6 zile - 1250 Eur

Ascensiune CotopaxiCotopaxi &
Chimborazo
Vulcanii Ecuadorului
10/15 zile- 3375 USD

 

EXTREME TRAVEL - ASCENSIUNE VARFURI CELEBRE - EXPEDITII - TREKKING - HIKKING - SCHI

ASCENSIUNE COTOPAXI SI CHIMBORAZO (5897m & 6310m) - SERIA VARFURI CELEBRE  - 

Ascensiune Cotopaxi si Chimborazo

Continent: America - Tara: Ecuador
Obiectiv:
Ascensiune
Cotopaxi & Chimborazo

Oferta:
serviciu trekking & hiking
Dificultate:
ridicata
Marimea grup: 4 – 12

Durata: 10 sau 15 zile

Pret: 3375 USD, respectiv 4040 USD

 

 • Ascensiune Cotopaxi & Chimborazo

  Ecuador - Ascensiune pe Cotopaxi si Chimborazo
  Expeditie pe varfurile fumegande ale Ecuadorului

  ZIUA 1.
  Zbor Bucuresti  Quito cu escala Paris/Amsterdam.  De la aeroport transfer  la  un hotel din Quito capitala Ecuadorului,  oras aflat la o altitudine de cca 2800m.
  Tipul de cazare: hotel

  ZIUA 2. 
   Dupa micul dejun vom urma  autostrada Panamericana spre  nord  catre   regiunea de Otavalo.. Pe traseu, ne oprim , la un mic monument "la Mitad del Mundo" (jumătatea  lumii). Aflata  La 22 km de  Quito  şi 2483m  altitudine,  această  locatie este  situata la 78 ° 27 '08 "  longitudine vestica si latitudine 0 ° 0 '0"!  Într-adevăr, în acest loc special, sunteţi pe linia exactă a Ecuatorului, care taie lumea îndouă emisfere: într-un singur pas, puteţi trece de la vara la iarna, din emisfera sudica in emisfera nordica!  La sosire in orasul  Otavalo vom vizita piaţa  "indiana",  faimoasa  in toata tara.
  Otavalo este capitala  comunitatii de indieni Otavaleños, comunitate prospera  si una din cele mai traditionale din Ecuador.  Asistam la activitatile  de  zi cu zi ale acestei comunităţi: se vand  ţesături, fructe şi legume, obiecte de artizanat.  Dis de dimineata fermierii din diferite sate ofera legume,  fructe,  carne de pasăre, textile, ceramica ... asistam la  o simfonie de culori.  Masa de prânz, în centrul oraşului.
  După-amiaza, urmam un traseu care ne duce la  laguna  Cuicocha (3400m) aflata  in  craterul  vulcanului Cotacachial a carui inaltime maxima atinge 4950m.
  Programul acestei zile poate fi modificat în funcţie de momentul prezentei noastre in orasul Otavaleños,  zilelele de miercuri şi sâmbătă oferind  mai multe atractii turistice. 
  Durata traseu de mars: cca 5 ore
  Tipul de cazare:  pensiune

  ZIUA 3.
   Dimineata plecam spre Laguna de Mojanda (3750m)  de unde incepem ascensiunea spre   varful Fuya Fuya 4295m. Coborare spre La Esperanza cca 3000m alt unde ramanem peste noapte.
  Durata traseu de mars: cca 4 ore
  Tipul de cazare:  pensiune rurala

  ZIUA 4.
   Ascensiune de aclimatizare pe ruta estica  spre varful Taita Imbabura, initial  parcurgem o zona  acoperita de vegetaie pentru ca apoi sa   ajungem  in zona stancoasa  pe care o traversam fara dificultati majore.  Zona varfului ofera o minunata priveliste  asupra regiunii Otavalo. Ne intoarcem la  La Esperanza unde ramanem peste noapte
  Durata traseu de mars: cca 7 ore
  Tipul de cazare:  pensiune rurala

  ZIUA 5.
   Plimbare usoara catre  Laguna San Pablo, urmand ca dupa masa  sa vizitam  asezarile de artizani  ale comunitatilor de indieni  din  regiunea Otavalo. Coborare si transfer in satucul El Chaupi cca 3.300 m  altitudine, asezat nu departe de varfurile Illiniza. Pregatim echipamentul pentru  ascensiunea a de a doua zi. Peste noapte la El Chaupi.
  Durata traseu de mars: cca 2 ore
  Tipul de cazare:  pensiune rurala

  ZIUA 6.
   Transfer auto pana la altitudinea de cca 4000 m de unde incepem ascensiunea spre Illiniza Norte 5.116m. Initial  urcam  printr-o  padure de  polylepys-arborele de hartie, apoi  intram in zona stancoasa  care nu ridica probleme tehnice desi din loc in loc vor mai fi pasaje elemenatre de catarare. Coborare pe alt traseu catre asezarea Lasso.
   !In cazul  unor caderi de zapada,  in scopul asigurarii securitatii turistilor ghidul poate  lua decizia  intreruperii ascensiunii pentru o parte sau pentru intregul grup.
  Durata traseu de mars: cca 8 ore
  Tipul de cazare:  pensiune rurala

  ZIUA 7.
  Traversam  Parcul  Cotopaxi unde putem avea sansa sa observam  cai sălbatici si urcam până la refugiul situat la 4800m altitudine, cu o minunata vedere asupra Parcului  Cotopaxi. Se urca in vehicule pana  la 4600m si de aici  inca  o ora de plimbare pentru cei 200 m diferenta de nivel pana la refugiu.
  Dupa amiaza:  Scoala de iarna,  se vor face exercitii de  utilizare a pioletului si a coltarilor   apoi vom face  o mica plimbare pentru a  practica în zăpadă şi pe gheţar cele invatate. Cursul depinde de starea zapezii si a ghetii si daca acestea nu sunt corespunzatoare Scoala se va tine doar teoretic.
  Durata traseu de mars: cca 1 ora
  Tipul de cazare: refugiu

  ZIUA 8.
   Ascensiune pe varful COTOPAXI 5.897m
  Cotopaxi este cel mai mare vulcan activ din lume!  Erupţiile sale se   regasesc si acum in memoria colectiva a populatiei indigene. Ultima eruptie a avut loc in 1877, iar in 1975 s-au inregistrat miscari tectonice ramase insa fara consecinte. In momentul  de fata,  craterul larg de 700 metri este acoperit de zapada. Noi vom aborda  ascensiunea pe ruta normală (partea de nord):  ne asteapta o cursa lunga insa fara dificultati  majore, dar condiţiile  specifice  ascensiunii pe gheţar şi existenta  crevaselor vor solicita timp si atentie.
  Ne pregatim pentru plecarea in miez de noapte , ascensiunea debuteaza  cu o pantă  de grohotis,  pentru ca dupa cca  o oră, sa ajungem  la gheţar. Se monteaza coltarii si daca este necesar  grupul pleaca asigurat in coarda. După depăşirea unei fisuri mari se  ocoleste  piscul "Yanasacha” dupa care vom ajunge la pante mai abrupte care ne conduc la crater  dupa cca 6 ore de la refugiu.
  Coborarea la refugiu dureaza cca 3ore,  apoi inca o scurta coborare la masini si retur cca 3 ore pana la Quito.
  Durata traseu de mars: cca 9 ore
  Tipul de cazare: hotel

  ZIUA 9.
   Vizitarea capitalei Quito unul din cele mai frumoase capitale ale Americii de Sud  - nu uitati de suveniruri, apoi transfer la aeroport.

  ZIUA 10.
   Sosire  Bucuresti
  IMPORTANT:  dat fiind faptul ca suntem deja aclimatizati se poate extinde sejurul  cu ascensiunea  varfului Chimborazo 6310m.  Aflat la cca 150km SV de Quito, este  cel mai inalt varf din Ecuador dar si cel mai indepartat punct de centrul Pamantului fapt datorat geometriei  planetei noastre. Aceasta presupune  prelungirea pachetului turistic cu 5 zile dar  si o buna pregatire fizica si tehnica datorita faptului ca este un varf mai inalt dar si dificultatilor  care trebuie depasite.


  VARIANTA cu ascensiune Chimborazo 6310m.

  ZIUA 8-9.
   Ascensiune Cotopaxi, coborare in oraselul  Baños
  Durata traseu de mars: cca 9 ore
  Tipul de cazare: hotel

  ZIUA 10.
   Zi de odihna in Baños cunoscut pentru izvoarele sale calde  unde sunt amenajate  piscine, puteti alege sa calariti,  plimbare pe jos, mountainbike, sau pur si simplu sa hoinariti prin oras.  
  Tipul de cazare: hotel

  ZIUA 11.
  Transfer catre  refugiul Chimborazo (4800m) sau   refugiul  Edward Whimper   (5000) m aflat la  cca 1 ora de primul.
  Durata traseu de mars: cca 1 ore
  Tipul de cazare: refugiu

  ZIUA 12.
  Plecare spre varf in jurul orei 0. In functie de perioada din an si de starea zapezii traseul catre varf necesita o buna conditie fizica, o buna aclimatizare si stapanirea tehnicii de urcare la coltari si piolet. Totusi , nivelul problemelor tehnice se situeaza in categoria ”obisnuit” astfel incat varful poate fi atins in cca 7-9 ore. Coborare la refugiu apoi la Riobamba.
  Durata traseu de mars: cca 9-12 ore
  Tipul de cazare: hotel

  ZIUA 13 .
  Zi rezervata  pentru o a doua incercare  de ascensiune  a varfului Chimborazo.  Daca varful a fost  cucerit, grupul poate sa viziteze imprejurimile si sa ramana in Riomamba sau se poate deplasa direct la Quito.
  Tipul de cazare: hotel

  ZIUA 14.
  Quito, transfer aeroport.

  ZIUA 15.
  Sosire Bucuresti

  Chimborazo expeditie
  Cotopaxi expeditie
  crater cotopaxi
 • Pret - Echipament - Detalii
 • Harta
logoxt125
[Home] [munti] [montblanc] [olimpmusala] [erciyes] [corsica] [everestbc] [annapurna] [KAZBEK] [Cotopaxi si Chimborazo] [Schi] [Peak Lenin] [Grossglockner] [Matterhorn] [Toubkal] [7summits] [everest] [kilimanjaro_s] [aconcagua] [elbrus_s] [mckinley] [carstensz] [vinson] [volcanoes] [damavand] [sidley] [ojos] [ararat] [Pico de Orizaba] [giluwe] [kilimanjaro v ascensiune] [elbrus_v] [africa] [kenya 7 zile] [kenyalamu] [kenyamunte] [kenyabest] [tanzania_kili] [tanzania_lux] [tanzania_relax] [Ethiopia] [Ethiopia_Best_OF] [Ruwenzori - Uganda] [Gorile - Uganda] [Ethiopia_Kenya] [Africa_Australa] [Islanda] [EXPEDITII] [circuit20] [patagonia14] [thailanda] [cuba] [CubaMexic] [CubaVenezuela] [Costa Rica - Nicaragua] [Venezuela] [Costa Rica - Cuba] [India] [India - Kerala] [India - Triunghiul de Aur] [pastelui] [peru16] [China] [Brazilia] [Buthan] [Laos] [Malaesia] [NouaZeelanda] [arco] [cortina] [pregatire] [tabere] [EXPEDITII] [Ecuador] [VenezuelaColumbia] [ChilePeruBolivia] [Guatemala_Mexic] [romania] [retezat] [fagaras] [delta] [apuseni] [CRAI] [Nerei] [Teambuilding] [Untitled55] [calendar] [BKPcalendar] [Ciucas] [Macin] [Negoiu_Fagaras] [RaliuRanca] [despre] [contact] [parteneri] [joint] [calendar] [Home2] [Home4] [Home3] [confirmare] [Abonare la Newsletter Extreme Travel] [Bilete_avion] [EXPEDITII2] [TOMBOLA]

Ascensiune - Performanta - Palmares
Cucereste Varfuri Celebre - Vino cu noi!
Trekking - Hiking - Schi Extrem

Kilimanjaro, Mont Blanc, Aconcagua, Ararat
Elbrus, Giluwe, Damavand , Everest, etc...
Circuitele Seven Summits & Seven Volcanoes.
Expeditii cu ghid. Incepand de la 6 zile

Expeditii - Aventura - Cultura - Relaxare - Plaja
Pana la capatul lumii si mai departe:
Tara de Foc, Patagonia, Serengeti, Zanzibar
Tibet, Nepal, Machu Piccu, Bhutan, Cuba, Laos, Corsica, Cambodgia, Insula Pastelui...
Expeditii de la 14 zile

Descopera Romania in excursii inedite
Din Carpati in Delta Dunarii - trasee si poteci necunoscute, peisaje superbe:
Muntii Fagaras, Apuseni, Bucegi, Cheile Nerei, Piatra Craiului, Muntii Macin, Delta, etc
Vino cu noi sa-ti aratam Romania!
Saptamanal excursii de la 6 ore la 6 zile

Heli-ski - Schi Extrem - Schi de Tura
Extreme Adventure in Kamcheatka Peninsula
Heli-ski on the Kamcheatka volcanoes. From Kouriles Islands to Klychevskaya! Also we offer extreme skiing or ski touring in the Alpes, Ararat or in Argentina
Expeditions - 7 to 14 days