ENGLISH
EXTREME TRAVEL ADVENTURE
EXTREME TRAVEL & ALTITUDINE - CEA MAI PERFORMANTA ECHIPA

MOTTO: Nu masura viata in numarul de respiratii, ci in numarul momentelor care ti-au taiat respiratia...

linie_gri

Make your Life a Beautiful Adventure

- Turism de Aventura! -

Turism de Aventura! Extreme Travel - www.extreme-travel.ro

De ce cu noi - Echipa XT Parteneri - Teambuilding -  Contact  -  Aici: Calendarul expeditiilor pe 2014 - 2015

ONLINE - Castiga timp:
Rezerva-ti aici un bilet de avion:   Fa-ti asigurarea de calatorie

Urmariti-ne pe Twitter
Vizitati-ne pe Facebook Extreme Travel Video Channel ALBUM FOTO
Newsletter

PRIMA
PAGINA

MUNTI CELEBRI - TREKKING & ASCENSIUNE -
7 Summits, Vulcani, Ascensiune, Schi Extrem
KILIMANJARO, MONT BLANC, ACONCAGUA, ELBRUS, ARARAT...

EXPEDITII - AVENTURA - RELAXARE
Safari, Plaja, Cultura, Traditii,
PERU, SERENGETI, PATAGONIA, CHINA, NEPAL, INDIA...

DESCOPERA ROMANIA
Muntii Apuseni, Fagaras, Retezat
MOLDOVEANU, CHEILE NEREI, DELTA, BUCEGI, PIATRA CRAIULUI 

kenya_14 Kenya - SAFARI
Masai Mara, Nakuru
Aberdares
7 ,9,11 zile- 2970USD

fitzroy_small Chile - Argentina
Tara de Foc, Ushuaia Patagonia, Santiago
20 zile - 5270 USD

Africa_Kenya_small_003 Kenya - Insula Lamu
Safari: Masai Mara, Nakuru - Plaja: Lamu
14 zile - 4040 USD

insula_pastelui_small Peru+Insula Pastelui
Machu Picchu, Cusco
Nazca, Isla. Pastelui
22 zile - 6075 USD

 

Africa_Kenya_small_007 Trekking Kenya
Mount Kenya - Safari
Samburu,Meru,Lamu 14 zile - 4320 USD

CUBA - Tur Complet Cuba fara secrete:
vizita completa
Trinidad, Havana, etc
12,14,17zile 2300eur

 

Africa_Kenya_small_005 Escalada Kenya
Mount Kenya, Batian, Nelion+ Safari+Lamu
14 zile - 4995 USD

Venezuela - Best of Venezuela best of:
Muntii Anzi, Angel Falls, Los Roques
14/16
zile - 4725 USD

 

- EXPEDITII -  Extreme Travel

Africa_Kenya_small_006 Kilimanjaro
Kilimanjaro, Zanzibar Serengeti, Ngoron..
10, 13 sau 17 zile

Noua Zeelanda Costa Rica & Nicaragua:
Un paradis tropical
15 zile - 4040 USD

Noua Zeelanda Noua Zeelanda
Lake Tekapo, mt Cook, Welington
22 zile - 4860 USD

 

Peru -Expeditie Peru China - Yunnan:
Dali, Zhongdian, Haba, Cheile Tigrului
17 zile - 3375 USD

Ethiopia_hamar_sm Etiopia - Trekking
Addis Abeba, Lalibela
Gondar, Ras Dashen
21 zile - 4050 USD

India India - Sikkim:
Sikkim si Parcul National Singalia
17 zile - 4455 USD

  - INDIA - SIKKIM -

Stiati ca jocul de sah a fost inventat in India ....

linie_gri
India_sikkim_front
 • India - Sikkim - ruta

  India - Expeditie in India -
  Sikkim si Parcul National Singalila

  Ziua 1 - 3: Bucuresti - Calcutta - Bagdogra - Kalimpong
  Zborul Bucuresti - Calcuta. Vizitam  "Templul Kali" şi zona înconjurătoare: primul contact cu India ... turul  de oras va fi organizat   în conformitate cu orarul de zbor internaţional.  Zbor catre  Bagdogra. Transfer la Kalimpong (1250m), la frontiera cu Sikkim, punctul de plecare al caravanelor comerciale antice  pe drumul lor spre Tibet. Plimbare în oraşul colonial populat  de tibetani. Vizita la mănăstirea sherpa. Program  liber. Cazare la hotel.

  Zilele 4 şi 5: Kalimpong - Gangtok
  Plimbare de dimineaţă în piaţă animata de comercianti, cumparatori si turisti apoi plecare  la Gangtok capitala regatului Sikkim, aflata la  1500m altitudine. Vizitam  manastirea Enchey, Institutul budist, gradina de orhidee ... apoi timp liber şi plimbări în oraşul  plin de viaţă care adaposteste mai multe grupuri etnice locale. În ziua a 5-a vom  reveni la mănăstirea Rumtek, unde  vizitam sediul oficial al Karmapa Gyalwa, conducatorul ordinului "Kagyu", al budismului tibetan. Cazare la hotel.

  Ziua 6: Gangtok - Pemayangtse
  Plecare de de dimineata catre  Pemayangtse (2150m). Vizitam superba manastire  a şcolii "Nyingma", construita în secolul al 17-lea, una dintre cele mai vechi din regat dar şi una dintre cele mai bogate in picturi, pe care le putem vedea în Himalaya. Urmeaza vizita la  mănăstirea  Sangachoeling . Petrecem noaptea in bungalowuri în satul Pelling.

  Zilele 7 şi 8: Pemayangtse - Darjeeling
  Plecare spre Darjeeling aflat la  2300m, capitala de vara a Guvernatorului  britanic, oras renumit pentru producţia de ceai,  poarta de accesin in Tibet pentru călătorii de alta data. Parasim Sikkim-ul şi intrăm  din nou în Bengalul de Vest; de acum calatoria noastra se va derula de-a lungul frontierei cu Sikkim-ul si cu Nepalul.
  În oraş, ca şi în Gangtok şi Kalimpong veti intalni  multe grupuri etnice locale. Vizitam  Institutul Himalaya şi Muzeul, Mânăstirea  Ghoom (şcoala palariilor galbene ”Gelugpa”), unde puteţi merge cu celebrul  trenul clasificat de UNESCO (exista rezerve in privinta orarului). Timp liber pentru plimbare prin acest oraşel  mic, prietenos şi plin de viaţă cu o ambianta tipic " britanica"! Cazare la hotel.

  Ziua 9: Darjeeling - Rimbick
  Dimineata plecare in  nord-vestul  tarii, spre Parcul National Singalila care face parte din lantul montan cu acelasi nume si care este totodata si frontiera cu Nepal. Drumul este placut, trece prin păduri şi sate, peisajul este superb. Urcam treptat la Rimbick la 2286m pe pantele unui deal unde gasim un mare sat Sherpa. Ne instalam  in mici casute sau lodge-uri. Dupa-amiaza  plimbare prin sat şi micutul  bazar dar şi in  zona înconjurătoare - un bun exercitiu de  aclimatizeze  la altitudine.

  Ziua 10: Rimbick - Raman
  Începutul  turei noastre  de trekking (6 ore). Pe jos pana la satul de 2560m Raman, de-a lungul graniţei cu Sikkim. Traseul traverseaza dealuri, pajişti, păduri de pini şi rododendroni gigant,care  înfloresc  primăvara. Traseul coboară uşor la început, atmosfera se încălzeşte, iar noi traversam râul Srikhola pe un pod. Drumul catre  Raman este destul de abrupt. Cu toate acestea, noi  trecem prin mai multe sate mici locuite de grupuri etnice diferite: Rais, Sherpa şi Tamang asezate  printre câmpuri terasate. Mai sus trecem prin zone împădurite, înainte de a ajunge la partea de sus a dealului. Pădurile adapostesc   numeroase specii de păsări din Himalaya, ale căror triluri ne insotesc  pe masura ce  mergem mai departe. Sosire la Raman după-amiaza. Cazare la cort.

  Ziua 11: Raman - Molley
  Astazi castigam treptat in altitudine pana  la Molley (3536m). Traseul (5h) trece prin stravechi păduri subtropicale si păşuni acoperite primavara cu un  minunat  covor multicolor  de flori salbatice, magnolii, şi rododendroni. Cazare in cabane.

  Ziua 12: Excursie la Phalut
  Excursie de 6 ore la Phalut. Se ajunge la gol montan la 3600m spre nord, unde  un balcon natural ne ofera o priveliste uluitoare asupra lantului himalayan, de la Everest  la Kangchenjunga. Perspectivă unică! Pana aici  trecem insa prin păduri de pin, brad, castan, înainte de a ajunge la punctul nostru de belvedere, la Sabargram 3600m. Aici la  Phalut este locul in care se  întalnesc Sikkim, Nepal şi Bengalul de vest. Am mers pur si simplu pe frontiera!  Panorama unica peste  piscurile înzăpezite şi păduri verzi!  Pe partea stângă se afla  Nepalul unde  puteţi vedea văi şi râuri, in fata  doua varfuri gigant, iar in dreapta  dealurile verzi din Sikkim par a fi la îndemână. După-amiaza inapoi la Molley.

  Ziua 13: Molley - Sandakphu
  Astazi urcam cel mai înalt punct  al traseului noastru  -  Sandakphu la 3636m. Traseul (6h) porneşte spre vest, urmand  niste  peisaje, cele mai frumoase ale traseului nostru. Noi urmăm crestele avand din timp in timp  puncte de belvedere asupra  uimitorului   Kangchenjunga. Veti  trai acel sentiment de nedescris de a fi "deasupra norilor"!  Privirile noastre vor cuprinde in curand  Everestul(8850m), dar de asemenea Lhotse (8512m) şi Makalu (8462m). Acesti giganţi cu care ne confruntăm, reprezintă patru din cele cinci cele mai înalte vârfuri din lume, o vedere panoramică ce nu se compara cu nimic si care va rămâne pentru totdeauna gravata în amintirile noastre. Primăvara pajistile  sunt acoperite cu flori sălbatice, din loc in loc crescand brazi argintii. Noaptea o vom petrece în tabără de corturi  sau in mici lodge-uri  pentru trekkeri la Sandakphu.

  Ziua 14: Sandakphu - Tumling
  Aceasta va fi cea mai lunga  zi  a traseului nostru, între 7 şi 8ore. Prima parte a zilei va fi în coborare catre  centrul ecologic  Gairibas (2612m. Coborarea  continua  pana la Bikhey Bhanjan, apoi urcam la lacul  cu "apa neagra" de la Kala Pokhari la 2950m. Traseul trece apoi printr-o pădure care ne va conduce la Gairibas la frontiera indo-nepaleza. Trecem apoi linia frontierei, de-a lungul unui perete  care ne duce la satul Jaubari. Apoi trecem inapoi frontiera din Nepal şi continum  să urmam crestele în sus spre satul  Tumling la 2970m, unde vom opri  pentru noapte. Spectaculoasa vedere asupra  câmpiilor indiene. 

  Ziua 15: Tumling - Manebhanjang - Darjeeling
  Plecare dimineata pentru ultimele 4 ore ale  drumeţiei. Traseul coboara la postul de frontieră Manebhanjang la 2130m, unde ia sfarsit tura noastra de  trekking. Pe drum, trecem prin satele Megma şi Chittoor unde  există o manastire interesanta conţinând 108 statui ale lui Buddha. La  Manebhanjang, vom găsi vehiculul cu care ne reantoarcem la Darjeeling in  2  - 3 ore.

  Ziua 16-17 : Darjelling - Bagdogra - Calcutta - Paris
  În dimineaţa zilei înapoi Bagdogra (2h). Zbor la Calcutta si apoi zbor la Bucuresti.
  Bun venit acasa!


  OPTIONAL: se poate vizita Triunghiul de aur, la inceputul programului, excursia prelingindu-se cu 3 zile, in consecinta tariful crescand cu 400 euro.

 • Pret - detalii
 • Harta

Continent: Asia
Tara: India

Obiectiv:
Expeditie India
Calcutta, Sikkim, Singalila


Dificultate:
redusa

Marimea grup: 4 – 12
Durata: 17 zile

Pret: 4455 USD


 

Va mai recomandam din India:

India - Triunghiul de Aur India - Triunghiul de..
Delhi, Agra, Tanjore Jaipur, Kerala,, Chen.
15 zile - 2700 Eur

Excursie in India de Sud India - Kerala:
Chennai, Munnar, Tanjore, Pondichery..
15 zile - 2500 Eur

Excursie India - Pondichery
Expeditie india Tajore
Expeditie India
[Home] [munti] [montblanc] [olimpmusala] [erciyes] [corsica] [everestbc] [annapurna] [KAZBEK] [Cotopaxi si Chimborazo] [Schi] [Peak Lenin] [Grossglockner] [Matterhorn] [Toubkal] [7summits] [everest] [kilimanjaro_s] [aconcagua] [elbrus_s] [mckinley] [carstensz] [vinson] [volcanoes] [damavand] [sidley] [ojos] [ararat] [Pico de Orizaba] [giluwe] [kilimanjaro v ascensiune] [elbrus_v] [africa] [kenya 7 zile] [kenyalamu] [kenyamunte] [kenyabest] [tanzania_kili] [tanzania_lux] [tanzania_relax] [Ethiopia] [Ruwenzori - Uganda] [Gorile - Uganda] [Ethiopia_Kenya] [EXPEDITII] [circuit20] [patagonia14] [thailanda] [cuba] [CubaMexic] [Costa Rica - Nicaragua] [Venezuela] [Costa Rica - Cuba] [India] [India - Kerala] [India - Triunghiul de Aur] [pastelui] [peru16] [China] [Brazilia] [Buthan] [Laos] [Malaesia] [NouaZeelanda] [arco] [cortina] [pregatire] [tabere] [EXPEDITII] [Ecuador] [VenezuelaColumbia] [ChilePeruBolivia] [Guatemala_Mexic] [romania] [retezat] [fagaras] [delta] [apuseni] [CRAI] [Nerei] [Teambuilding] [Untitled55] [calendar] [BKPcalendar] [Ciucas] [Macin] [Negoiu_Fagaras] [RaliuRanca] [despre] [contact] [parteneri] [joint] [calendar] [Home2] [Home4] [Home3] [confirmare] [Bilete_avion] [EXPEDITII2]

Ascensiune - Performanta - Palmares
Cucereste Varfuri Celebre - Vino cu noi!
Trekking - Hiking - Schi Extrem

Kilimanjaro, Mont Blanc, Aconcagua, Ararat
Elbrus, Giluwe, Damavand , Everest, etc...
Circuitele Seven Summits & Seven Volcanoes.
Expeditii cu ghid. Incepand de la 6 zile

Expeditii - Aventura - Cultura - Relaxare - Plaja
Pana la capatul lumii si mai departe:
Tara de Foc, Patagonia, Serengeti, Zanzibar
Tibet, Nepal, Machu Piccu, Bhutan, Cuba, Laos, Corsica, Cambodgia, Insula Pastelui...
Expeditii de la 14 zile

Descopera Romania in excursii inedite
Din Carpati in Delta Dunarii - trasee si poteci necunoscute, peisaje superbe:
Muntii Fagaras, Apuseni, Bucegi, Cheile Nerei, Piatra Craiului, Muntii Macin, Delta, etc
Vino cu noi sa-ti aratam Romania!
Saptamanal excursii de la 6 ore la 6 zile

Heli-ski - Schi Extrem - Schi de Tura
Extreme Adventure in Kamcheatka Peninsula
Heli-ski on the Kamcheatka volcanoes. From Kouriles Islands to Klychevskaya! Also we offer extreme skiing or ski touring in the Alpes, Ararat or in Argentina
Expeditions - 7 to 14 days